Har du fått avslag från Migrationsverket och vill överklaga?

Har du konverterat till kristendomen men inte blivit trodd av Migrationsverket?

Jag kan hjälpa dig genom att skriva verkställighetshinder (VUT). Jag kan också hjälpa dig söka asyl eller uppehållstillstånd om du fått erbjudande om arbete, eller om du gift dig eller är sambo med en svensk medborgare.

Du är välkommen att kontakta mig eller att läsa information och tips på denna sida.

Vänliga hälsningar, Bengt Sjöberg.


Om Bengt

Bengt Sjöberg är känd som flyktingpastorn. Bengt är medlem i Pingst och EFK:s integrationsråd och har de senaste åren arbetat som juridiskt ombud och hjälpt församlingar och enskilda i hela landet, främst med konvertitärenden. Hans engagemang har inneburit konfrontationer, diskussioner och debatter med tjänstemän, politiker och ministrar. Det har också inneburit ett pris. Nazister har uppmärksammat hans engagemang och framfört olika hot. Han har utsatts för olika attentat och sabotage som kunnat kosta honom livet.

Bengt har varit engagerad i 30 år för flyktingar och nysvenskar. Han har bevittnat självmordsförsök, apatiska barn, polismisshandel, diskriminerande läkare och inte minst kyliga tjänstemän på Migrationsverket. Dessa har gömt sig bakom statens lagar, tolkningar och praxis, som kväver de mänskliga rättigheterna och rättfärdiggör denna omänsklighet. Bengt Sjöberg har kämpat en intensiv kamp för att hjälpa konvertiter och varit med om att utbilda Migrationsverkets jurister i frågor om religion som grund för asyl. Han har drivit flera ärenden till Europadomstolen och FN. Bengt har utsetts till årets förebild 2009 av tidningen Dagen.

När Bengt besöker församlingar, föreningar inom civilsamhället samt lärare och socialarbetare m.fl brukar några av ämnena vara:

Vad gör kyrkan/civilsamhället då främlingen knackar på dörren?

När världen kom till stan. Människor från 65 länder har kommit till lilla Filipstad och Bengt har mött många av dem och fått inblick i mångas dramatiska livsöden.

Integrationsglädje och mirakler i flyktingarbetet. Här finns mycket att berätta och en del har Bengt skrivit i sina böcker. Det är mycket kamp, men också glädje då någon fått uppehållstillstånd och börjat arbeta, kanske starta företag och blir en del i samhället.

Asylprocessen. Vi gör en genomgång av hur ett ärende går genom de olika instanserna och vad man bör tänka på under ärendets gång. Vad kan man göra då man fått avslag och inte kan tänka sig att återvända?

Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta accepterar du användandet av kakor.   Lär dig mer